Megane E-TECH Electric primeste 5 stele la testele EURONCAP

Noul Megane E-TECH Electric a primit 5 stele EuroNCAP în baza protocolului de testare 2022.

 

Noul Megane a obținut un scor de 85% pentru protecțiq pasagerilor adulți și 88% pentru protecția pasagerilor copii, datorită structurii sale extrem de bine echipate, cu un număr total de 7 airbag-uri. Pentru protecția celorlalți participanți la trafic scorul este de 65%, în timp ce sistemele de asistență pentru siguranță au înregistrat un scor de  79%.

 

Pe lângă elementele evaluate de EuroNCAP, ca parte a efortului de a oferi siguranță fără compromisuri, Noul Megane E-TECH Electric include și inovația Fireman Access dezvoltată în cadrul parteneriatului de lungă durată – de peste 10 ani – între Renault Group și pompierii francezi. Un cod QR este, de asemenea, aplicat pe parbrizul noului Megane E-TECH Electric. Codul este destinat echipelor de salvare care, scanându-l în caz de accident, pot recunoaște foarte repede că este vorba despre un vehicul electric. De asemenea, le oferă acces la informațiile structurale ale mașinii (de exemplu, locul în care sunt plasate bateria și airbag-urile, liniile pentru tăierea rapidă și fără riscuri), ceea ce înseamnă că pot economisi până la 15 minute din timpul necesar extragerii unei posibile victime a accidentului.

 

Fireman Access și codul QR sunt doar câteva dintre măsurile care oferă o siguranță optimă pentru cei care folosesc vehicule Renault . Garantarea siguranței utilizatorilor pe drumurile publice, precum și a angajaților la locul de muncă, reprezintă unul dintre cei trei piloni majori (împreună cu tranziția ecologică și incluziunea) a politicii de responsabilitate corporativă, socială și de mediu a Renault Group (CSR), implementată ca parte a strategiei Renaulution.

 

DESPRE RENAULT

Renault, marcă istorică de mobilitate și pionier al vehiculelor electrice în Europa, a dezvoltat întotdeauna vehicule inovatoare. Prin planul strategic „Renaulution”, Renault s-a angajat într-o transformare ambițioasă, generatoare de valoare, îndreptându-se către o gamă mai competitivă, mai echilibrată și mai electrificată. Ambiția sa este de a întruchipa modernitatea și inovația în tehnologie, energie și servicii de mobilitate în industria auto și nu numai.